december 19, 2018

Stresshantering

Mental träning som stresshantering

Personlig utveckling i Spanien

Följ med på en friskvårdsaktivitet i Spanien, 14-18 oktober 2019.

Den här kursen är ett steg mot ett liv med mindre stress.
Idag upplever många människor stress i sin vardag. Vi ställer många och höga krav på oss själva men även omgivningens krav har ökat. Det ständiga stresspåslaget leder på sikt till att vi både mår och presterar sämre privat och i arbetslivet. Kunskap och verktyg för att hantera stressen är därför allt viktigare.

Kursen är till för dig för som vill göra en förändring i ditt liv. Negativ stress bidrar till en ”ond” cirkel som bla medför svårigheter att sova, huvudvärk, en känsla av otillräcklighet och oro. Kursen ger dig kunskap och verktyg för att bryta det här mönstret. Du lär dig förstå vad som händer i kroppen i samband med stress. Du lär dig lyssna på kroppens signaler på stress. Du kommer att lära dig hantera stressande situationer men också agera förebyggande med hjälp av avspänning, andningsövningar, mental avslappning, mm. Redan under kursen kommer du att påbörja dina beteendeförändringar. 

Några av de punkter vi går igenom under dessa 5 kursdagar i Nerja är;

  • Ta kontroll över din tid, stressa mindre och få mer gjort
  • Så prioriterar du rätt och undviker stressfällor
  • Mental & muskulär avslappning för välmående
  • Lär dig hantera stressande situationer
  • Tips för bättre sömn och återhämtning
  • Öva på en balanserad självkänsla
  • Granska och utmana dina måsten
  • Promenader, massage och lättare yoga
  • Se över egna beteenden som kan leda till stress
  • Personlig handlingsplan som skapar motivation till en bra livsutveckling

Stressrelaterade sjukdomar är idag en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivningar. Vid kortvariga stressreaktioner hamnar kroppen i högsta beredskap under en kortare tid. Stressen försvinner när situationen är över. Långvariga stressreaktioner är betydligt mer skadliga. När du under en längre tid utsätts för situationer som du upplever som stressande så påverkas din kropp. Bl a påverkas ämnesomsättningen, sömnsignalerna och sömnrytmen vilket i längden leder till att kroppen och hjärnan blir trötta. Dessutom påverkas humöret negativt. Kroppen får aldrig vila och saknar möjlighet till återhämtning.

Är du medveten om hur dina tankemönster påverkar ditt välmående, det du gör och det du uppnår? Fyller du på med negativa tankar och stress så blir du bra på negativa tankar och stress. Vill du ha verktyg för att ändra på det? Vill du känna mer harmoni, glädje och fokus?

Den här kursen handlar om dig.
Under fem dagar kommer du att lära dig mental träning som stresshantering. När du lär dig förbättra din inre styrka kan du lättare hantera vardagen på ett bra sätt. Stress, sömnproblem, oro och liknande minskar din prestationsförmåga och är i längden skadligt. Med en mental inre styrka kan du må ännu bättre i din vardag. Detta välbefinnande gör dig också mer effektiv och du lär dig att skapa ett inre lugn.

Med den här veckan vill vi ge dig andrum, energi och ny inspirerande kunskap, i en alldeles underbar miljö i Spanska Nerja.

SNABBFAKTA
Kursdatum: 14-18 oktober (13 & 19 är resdagar).
Tider: Kursen håller på ca 5 timmar om dagen (teori, praktik, vandringar & övningar).
Pris: € 770 (idag 31/1 2019, ca 7.980 kr). Kursen faktureras i euro pga att BokaNerja.se är ett spanskt företag med svenska ägare på plats i Nerja.
Detta ingår: Kurs & material, massage, del i rum, frukost & välkomstmiddag. Flyg ingår ej. OBS! Boka ej flyg innan du fått bekräftelse att kursen blir av.
Tillval: Du kan boka eget rum mot tillägg. Eget rum men delad lägenhet €125. Egen lägenhet €250.
Anmälan: Du anmäler dig direkt till vår svenska partner BokaNerja.se >>klicka här<<

Mer om kursen som kommer att ge dig nycklarna till att hantera din stress i vardagen!

Återhämtning med hjälp av avslappning
Avslappning är inkörsporten till fysisk och mental självkontroll. Avslappning leder till ökat lugn, säkerhet och trygghet, men också till en förbättrad avkoppling, koncentration och förmåga till återhämtning. Kroppen hamnar lätt i spänningstillstånd och då kan vi behöva hjälp att slappna av. Många av oss har i vardagen en konstant för hög grundspänning. Att träna avslappning är ett sätt att lära känna sig själv bättre och kunna lyssna till olika signaler från kroppen. Regelbunden avslappning höjer din livskvalitet.

Stresshantering, sortering, återhämtning & bättre sömn
Du kommer att lära dig att bättre hantera stress och återhämta dig vilket är nödvändigt för att undvika och förebygga stressrelaterade sjukdomar. Lär dig även att sortera bland alla saker som konkurrerar om din uppmärksamhet för att helt koncentrera dig på det som är relevant och viktigt i sammanhanget. Sömnproblem är ofta en effekt av att ”tankekarusellen” snurrar i huvudet. När vi lär oss att komma iväg från tankarna och vår hjärnas vakenhetssystem kan vi skapa bättre förutsättningar för den goda sömnen vi behöver för att återhämta oss och ladda upp med ny energi. Så fyller du dina tankar med hjälpande eller stjälpande tankar?

Motivation för att skapa den framtid du vill ha och förtjänar!
Ökad avkoppling leder till bättre fokus och föreställningsförmåga. Då kan vi använda våra tankar för att föreställa oss och mentalt uppleva önskade framtidsscenario. När vi i förväg kan föreställa oss önskade resultat ökar vår motivation med att arbeta för att uppnå dem. Efter kursen har du också en plan på hur du ska arbeta vidare hemma med detta. Den här delen av kursen är starten mot den framtid du vill se!!

Vandring, Yoga & Massage
Vi startar varje morgon med lättare vandring/promenad i skön miljö för motion är ju nyckeln till välmående. Därefter njuter vi av frukost! Vi avslutar varje kurspass med lättare yoga som fysisk avslappning inför kvällen. Under veckan så kommer du även att kunna boka in 2 tillfällen för massage, 30 minuter per tillfälle, vilket ingår i kurspriset.

Kursledare & Inspiratörer denna vecka är vi…
Åsa som är Massageterapeut samt ICC Certifierad Coach och Janne som är Mental Tränare och ICC Certifierad Coach & Livscoach. Janne som tillsammans med sin mentor och grundaren av den mentala tränaren, Lars-Eric Uneståhl, även driver företaget WCE Congress AB som genomför ”8th World Congress on Mind Training for Excellence in Sport & Life” som skall genomföra i Gävle den 12-16 juni 2019 – läs mer här www.wcecongress.com.

Har du frågor om kursen så kan du mejla oss: info@bralivsutveckling.se

Vill du anmäla dig så gör du det direkt till vår svenska samarbetspartner i Spanien. De heter BokaNerja.se och du klickar på länken här >>> mer information <<< och där finns all information om kursen och hur du går tillväga. Vi hjälper dig självklart om du vill ha hjälp att göra en anmälan!

Välkommen till vår kurs i Spanien!

Åsa & Janne